Wie ik ben
Ik ben Saskia Janse de Jonge (46 jaar) en ik woon met mijn man Marc, zoon Tim (15 jaar) en dochter Irene (13 jaar) in Veenendaal. Mijn passie is al sinds jongs af aan om heel te maken wat niet in harmonie is, in de breedste zin van het woord. Ik geloof dat niemand hier bij toeval is en heb altijd al willen bijdragen aan de (innerlijke) tevredenheid van mensen. Te-vredenheid met de betekenis van ‘in-vrede zijn’ en gelukkig zijn met jezelf, door groei in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, zodat je kunt doen wat je het liefste doet. Een bijdrage aan een mooiere wereld, want je geeft het jezelf en daarmee aan anderen. Mijn missie is dan ook om via mijn begeleiding op een liefdevolle en zuivere manier bij te dragen aan de bewustwording en de heling van de ander.

Om mijn werk optimaal te kunnen doen zorg ik voor een gezonde leefstijl en een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Ik doe dagelijks aan meditatie, wekelijks aan yin yoga en pilates, ik eet bewust, speel piano en ben graag buiten in de natuur. Het liefst ben ik op het strand in Zeeland om lekker uit te waaien en tot mezelf te komen. Zee en strand (de zon is mooi meegenomen) ervaar ik echt als zuiverend en helend.

Achtergrond
Ik heb de hbo-studie Facilitair Management in Wageningen gedaan, met de afstudeerrichting Consumentenzaken. Een brede opleiding, omdat ik nog niet goed wist wat ik nou werkelijk wilde. Behalve dat ik graag met mensen wilde werken en ik verbinding met en tussen mensen belangrijk vond (later bleek het ook te gaan over ‘innerlijke verbinding’). Wat ik tijdens m’n studie heb geleerd is eenvoudig gezegd: regelen, organiseren, faciliteren en communiceren. De inleving in en de vertaling naar de specifieke doelgroep was hierbij cruciaal. Opgeleid als ‘intermediair’ werkte ik na m’n studie 4 jaar bij de Detacheringsafdeling en het Mobiliteitscentrum van KPN om mensen van werk naar werk te begeleiden. Vervolgens werkte ik 8 jaar als portfoliomanager en projectleider bij KPN Opleidingen voor de afdelingen Human Resources en Management Development. Daarna ben ik 3 jaar als extern casemanager bij een Arbodienst aan de slag gegaan.

Mijn voorliefde in al deze functies ging toen al uit, naast de juiste mens op de juiste plek, naar alles wat met de persoonlijke groei en bewustwording van (zowel zieke als gezonde) mensen te maken heeft. Voornamelijk in mijn laatste functie als extern casemanager heb ik me verder ontwikkeld in het coachen van medewerkers, leidinggevenden en personeelsadviseurs.

Coachpraktijk
Omdat ik als zelfstandig coach aan de slag wilde gaan, heb ik in 2013/2014 de Professioneel coachopleiding (post-hbo) gevolgd bij de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel om te werken aan mijn bevoegdheid en bekwaamheid. Sinds juli 2014 sta ik geregistreerd op de site van de Academie voor Psychodynamica en heb ik mijn coachpraktijk in Veenendaal.

Bekijk hier mijn registratie op de site van de Academie voor Psychodynamica – door de invoering van de AVG kan dit overzicht tijdelijk niet zichtbaar zijn

Na- en bijscholing
Voor mijn eigen persoonlijke groei volg ik na- en bijscholing, heb ik intervisie met collega coaches, lees ik vakliteratuur/boeken en ga ik regelmatig naar mijn coach. 

In 2016 ben ik opgeleid tot talentencoach door Willem Glaudemans, zodat ik het Talentenspel individueel kan begeleiden. Daarnaast heb ik in het voorjaar van 2018 de training Vergeving gevolgd bij Willem Glaudemans en sindsdien begeleid ik ook individuele sessies in vergeving. Voor meer informatie: zie het tabblad ‘Het Talentenspel’ en ‘Vergeving’.

Interesse?

Neem telefonisch contact met me op: