Mijn missie is om vanuit puurheid en oordeelloosheid bewust te maken wat onbewust is, waardoor genezing mogelijk is. 

Over mij
Ik ben Saskia Janse de Jonge (51) en ik woon met mijn man Marc, zoon Tim (20) en dochter Irene (18) in Veenendaal. Mijn passie is al sinds jongs af aan om heel te maken wat niet in harmonie is, in de breedste zin van het woord. Door mijn hoog/fijngevoeligheid voel ik aan waar dit nodig is.

Ik geloof dat niemand hier bij toeval is en daardoor ben ik altijd al op zoek geweest naar de zin van het leven en hoe we onze potentie ten volste kunnen leven, ondanks (en dankzij) menselijke tegenslagen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen een levensmissie heeft en talenten heeft gekregen om deze missie gestalte te geven in de wereld. Een prachtig proces naar volledig jezelf zijn, oftewel authenticiteit.

Hiermee wil ik bijdragen aan de (innerlijke) tevredenheid van mensen. Te-vredenheid met de betekenis van ‘in-vrede zijn’ en gelukkig zijn met jezelf, door groei in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, zodat je kunt doen wat je het liefste doet. Een bijdrage aan een mooiere wereld, want je geeft het jezelf en daarmee aan anderen.

Mijn levensmissie is dan ook om vanuit puurheid en oordeelloosheid bewust te maken wat onbewust is, waardoor genezing mogelijk is.

Om mijn werk optimaal te kunnen doen zorg ik voor een goede balans en een gezonde leefstijl. Ik doe dagelijks aan meditatie en wekelijks aan yoga, wandelen en zwemmen. Daarnaast eet ik bewust, speel ik piano, houd ik van lezen, ga ik graag naar de sauna en vind ik het fijn om in het gezelschap van mijn familie en vriendinnen te zijn. Ik ben heel graag buiten, in de natuur. Ik vind het heerlijk om naar het strand in Zeeland te gaan (naar Walcheren, waar m’n roots liggen), om lekker uit te waaien en tot mezelf te komen. Zon, zee en strand ervaar ik echt als zuiverend en helend.

Coachpraktijk en opleidingen
Omdat ik als zelfstandig coach aan de slag wilde gaan, heb ik in 2013/2014 met succes en veel plezier de Professioneel Coach opleiding (post-hbo) gevolgd bij de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel om te werken aan mijn bevoegdheid en bekwaamheid. Sinds juli 2014 sta ik geregistreerd als professioneel coach bij de Academie voor Psychodynamica en heb ik mijn coachpraktijk in Veenendaal.

Daarnaast heb ik een drietal opleidingen/trainingen gevolgd bij Willem Glaudemans. Allereerst heb ik de opleiding tot talentencoach gedaan in 2016/2017, zodat ik het Talentenspel individueel kan begeleiden. Vervolgens heb ik in 2018 de training Vergeving gevolgd en sindsdien begeleid ik ook individuele sessies in (zelf)vergeving. En omdat ik veel vraag kreeg om jongeren te begeleiden, heb ik me in 2021 individueel laten opleiden voor het coachen van jongeren met behulp van de coachmethodiek Jong Talent.

Aanvullend op mijn opleiding als Professioneel Coach heb ik me in 2023 bij laten scholen aan de Academie voor Psychodynamica op het gebied van Burn-out en stress. En momenteel (2024) ben ik bezig met de opleiding ‘Een transformatieve reis door alle 8 Talentenspel borden’, wat een inwijdingsweg/ontwikkeltraject en professionele nascholing inhoudt. Ik wil me hiermee nog meer afstemmen op mijn levens- en zielsmissie en daardoor nog meer diepgang brengen in mijn coaching.

Voor mijn eigen persoonlijke groei volg ik jaarlijks na- en bijscholing, heb ik inter/supervisie met diverse collega coaches, lees ik vakliteratuur en ga ik regelmatig naar mijn coaches en therapeuten. 

Professionele achtergrond
Ik heb de hbo-studie Facilitair Management in Wageningen gedaan, met de afstudeerrichting Consumentenzaken. Een brede opleiding, omdat ik nog niet goed wist wat ik nou werkelijk wilde. Behalve dat ik graag met mensen wilde werken en ik de verbinding met en tussen mensen belangrijk vond (later bleek het ook te gaan over de ‘innerlijke verbinding’). Wat ik tijdens m’n studie heb geleerd is eenvoudig gezegd: regelen, organiseren, faciliteren en communiceren. De inleving in en de vertaling naar de specifieke doelgroep was hierbij cruciaal.

Opgeleid als ‘intermediair’ werkte ik na m’n studie 4 jaar bij de Detacheringsafdeling en het Mobiliteitscentrum van KPN om mensen van werk naar werk te begeleiden. Vervolgens werkte ik 8 jaar als portfoliomanager en projectleider bij KPN Opleidingen voor de afdelingen Human Resources en Management Development. Daarna ben ik 3 jaar als extern casemanager bij een Arbodienst aan de slag gegaan.

Mijn voorliefde in al deze functies ging toen al uit, naast de juiste mens op de juiste plek, naar alles wat met de persoonlijke groei en bewustwording van (zowel zieke als gezonde) mensen te maken heeft. Voornamelijk in mijn functie als extern casemanager heb ik me verder ontwikkeld in het coachen van medewerkers, leidinggevenden en personeelsadviseurs.

Interesse?

Neem telefonisch contact met me op: