‘Wat wil je worden?’ vroeg de juf
’t was in de derde klas
Ik keek haar aan en wist het niet
Ik dacht dat ik al iets was.

Toon Hermans

‘Stel je voor dat wat je nodig hebt dichterbij is dan je denkt. Stel je voor dat het in jezelf is. Zou je het dan willen ontdekken? Zou je willen weten welke wijsheid, kracht en talent je in je hebt? Zou je nieuwsgierig zijn? Ik wel! Als je zin hebt het te ontdekken, dan ben je van harte welkom. Dan gaan we samen op reis. Een reis naar binnen, om jouw wijsheid, talent en kracht op te halen.’

Het Talentenspel voor jongeren
Ouders die enthousiast waren over het Talentenspel vroegen vaak: ‘Is er ook zoiets voor mijn kind?’. Daarom is er naast een versie voor volwassenen ook een jongerenversie van het Talentenspel ontwikkeld – Jong Talent.

Hoe werkt Jong Talent?
Jong Talent werkt in principe op dezelfde manier: De jongere kiest de talentenkaartjes uit, gaat daarmee aan het werk en leert de eigen talenten beter kennen. Een mooi avontuur. Via extra kaarten als de thema- en groeikaarten komt er snel op tafel wat er in het leven van de jongere speelt. Het spel wordt ingezet om hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: ‘Ik word op school gepest.’ ‘Welke talenten zouden je daarbij kunnen helpen?’ Daarmee worden de eigen potenties van het kind of jongvolwassene aangeboord.

We kijken dus naar wat de jongere wel kan in plaats van waar hij/zij niet goed in is. Zo krijgt de jongere inzicht in de richting van zijn/haar leven. Waar wil hij/zij naar toe? Als je dat weet, kun je meteen goede keuzes maken voor je verdere toekomst. En dat begint bij een goede school- en beroepskeuze.

‘Je leert jezelf op zo’n diep niveau kennen met Jong Talent, dat je geïnspireerd raakt door jezelf. Omdat je je talenten leert kennen en je ze om hulp kunt vragen. Heel fijn die sfeer, helemaal ‘mij’. En dat geeft heel veel vertrouwen en voelt bevrijdend.’

Hoe zet je Jong Talent in?
Het spel is er voor jongeren vanaf ongeveer 11 tot 18 jaar. Het werkt met twee borden, met talentenkaarten, helperkaarten, thema- en groeikaarten. Hiermee komt snel op tafel wat er in het leven van een jongere speelt. En wie of welk talent daarbij kan helpen. Zo zet de jongere direct concrete stappen in zijn/haar leven.

Sessies en tarief
Ik begeleid de jongere als gecertificeerd Jong Talentencoach (opgeleid door Willem Glaudemans in 2021). Het spel wordt individueel gespeeld in een aantal sessies van in totaal ongeveer 8 uur. Soms is er meer tijd nodig. Het tarief bedraagt €125,00 per uur (incl 21% BTW).

Een afspraak kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos verzet of geannuleerd worden. Binnen 24 uur breng ik het normale tarief in rekening, vanwege mijn voorbereiding en gereserveerde tijd.

Registratie
Ik ben sinds mei 2021 geregistreerd op de site van het Talentenspel en neem deel aan nascholingsdagen.

Vind hier, naast mijn registratie, meer informatie over Jong Talent op de site van het Talentenspel

Interesse?

Neem telefonisch contact met me op: